Na de tijdrit van woensdag staat donderdag weer een reguliere etappe op het programma. Het parcours van iets minder dan 161 kilometer leidt de renners van Tours naar Châteauroux en is ideaal voor de absolute sprinters in het peloton.

Mathieu van der Poel rijdt voor de vierde dag in de gele trui. Joop Zoetemelk, Wout Wagtmans en Gerrie Knetemann waren de enige Nederlanders die het leiderstricot ooit langer vast wisten te houden.

Ook in de rit van donderdag moet Van der Poel normaal gesproken stand kunnen houden. Vermoedelijk meldt de renner van Alpecin-Fenix zich zelf niet in het sprintersgeweld, maar hij kan wel werk verrichten voor zijn rappe ploeggenoten Tim Merlier (winnaar derde etappe) en Jasper Philipsen.

Mogelijk meldt ook Wout van Aert zich donderdag van voren. De renner van Jumbo-Visma zag in de tijdrit zijn poging om het geel over te nemen van Van der Poel mislukken en aast op revanche.

Kans op massasprint groot

Omdat alle ingrediënten voor een massasprint aanwezig zijn maken ook namen als Arnaud Démare, Mark Cavendish, Nacer Bouhanni, Peter Sagan, Mads Pedersen en Sonny Colbrelli kans op de ritwinst in Châteauroux.

De Nederlandse hoop is op Cees Bol gevestigd. De Nederlander eindigde in de eerdere sprintetappes goed van voren. Zorgt hij donderdag voor een verrassing?

Officiële start: 13.55 uur
Verwachte finishtijd: rond 17.30 uur

⭐⭐⭐⭐⭐ Mark Cavendish
⭐⭐⭐⭐ Arnaud Démare
⭐⭐⭐ Nacer Bouhanni
⭐⭐ Sonny Colbrelli, Jasper Philipsen
⭐ Cees Bol, Wout van Aert, Tim Merlier