Stationsplein tijdens een metro storing, 1976

Veel reizigers gaan met de bus in verband met een defect aan de metro, 8 november 1976. Op de achtergrond het Stationspostkantoor.
Uit het Vrije Volk van 9 november 1976:
Rotterdam heeft gisteren door eendrachtige samenwerking de moeilijkheden, veroorzaakt door de metro-storing, uitstekend opgevangen. Oe RET verdient een compliment voor de snelle wijze waarop ze, mede door de spontane behulpzaamheid van het personeel, kans zag in korte tijd een groot aantal bussen op de weg te brengen. De verkeerspolitie voor de wijze waarop ze al die bussen door de stad wist te loodsen en het publiek voor de sportieve wijze waarop ze de moeilijkheden heeft opgenomen.
De storing en met name het feit dat er voorlopig nog enige beperkingen zullen gelden, tonen wel aan dat de metro op een gevoelig punt erg kwetsbaar is. Wie weet welk een groot technisch karwei het maken van de metro is, mag toch ook verwachten dat het rijden van een metro minder afhankelijk is van een storing in een transformator-station. De vraag rijst of het niet mogelijk is dat er in noodgevallen op een ander station wordt overgeschakeld
De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 9 november 1976.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...