‘Rotterdamse verdachte van aanslag op Peter R. de Vries is 21-jarige Delano G.’

De Rotterdammer die dinsdagavond is opgepakt voor de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries is de 21-jarige Delano G. Dat meldt De Telegraaf op basis van ‘goed ingevoerde bronnen’. G. zou de schutter zijn geweest.

Volgens de krant gaat het om een man met een Antilliaanse achtergrond, die eerder met de politie in aanraking is geweest. G. werd kort na de beschieting aangehouden op de A4 bij Leidschendam en samen met een andere verdachte gearresteerd.

De tweede persoon is een 35-jarige Pool uit Maurik, die volgens diverse media vorige week nog werd opgepakt voor bedreiging en weer werd vrijgelaten. Hij zou de vluchtwagen hebben bestuurd.

 

De Amsterdamse politie wil niets kwijt over de identiteit van de verdachten. Dinsdagavond is nog een derde persoon gearresteerd in verband met de aanslag. Hij is inmiddels weer vrijgelaten.

Rapper

Naast zijn Rotterdamse woonadres zou G. ook ingeschreven staan in Tiel. Op zijn adres in de laatste plaats stond volgens de krant De Gelderlander een muzieklabel geregistreerd. G. zou een rapper zijn.

Zowel in Maurik, Tiel als Rotterdam heeft de politie na de aanslag op De Vries invallen gedaan. Daarbij zijn onder meer ‘gegevensdragers’ en munitie in beslag genomen. Met ‘gegevensdragers’ wordt vaak computerapparatuur bedoeld.

Peter R. de Vries werd dinsdagavond rond 19:30 uur neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Kort daarvoor had hij meegewerkt aan een uitzending van RTL Boulevard. Hij ligt in het ziekenhuis, waar hij volgens RTL nog steeds ‘vecht voor zijn leven’.

Over het motief voor de aanslag is nog niets bekend. De Rotterdamse advocaat Inez Weski, die drugsbaron Ridouan Taghi verdedigt, vindt dat in de media zonder onderbouwing wordt gespeculeerd over betrokkenheid van haar cliënt.

Peter R. de Vries was de vertrouwenspersoon van Nabil B., die in het zogeheten Marengo-proces tegen Taghi en 16 medeverdachten als kroongetuige optreedt. Eerder werden de advocaat van Nabil B. en zijn broer geliquideerd. Deze moorden maken geen onderdeel uit van het proces. Op de lijst van aanklachten staan wel andere liquidaties en pogingen daartoe, onder meer in Rotterdam.

Bron: Rijnmond.nl

No votes yet.
Please wait...