Openluchtzwembad en wedstrijdbad de Plompert bij het Zuidplein, 1970

Twaalf graden Celsius was de temperatuur van het water toen gistermiddag om drie uur tien meisjes zich in een van de bassins van De Plompert lieten zakken, naar de overkant zwommen en daar bibberend onder hun badlakens Sport- en Recreatiewethouder R. Langerak een zelf geschreven oorkonde overhandigden.
„We vinden dit een prachtig bad en zullen er graag terugkomen” las de wethouder voor. Met dit sportieve staaltje werd het eerste vier hectaren beslaande deel van De Plompert, Rotterdams grote openluchtbad in het Zuiderpark, officieel in gebruik genomen. Het omvat drie kleutervijvers, een L-vormig bassin van 48 bil 65 meter, waarvan de diepte varieert van 40 tot 80 centimeter en een half diep bassin van 50 bij 35 meter, waarin de bodem afloopt van 90 centimeter tot 1,40 meter. Volgend jaar komen er nog vier hectaren bij met een internationaal wedstrijdbassin en een springkuil met duiktoren. Totale kosten van dit bad — in zijn soort het grootste van Nederland — omstreeks ƒ.10 miljoen.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 24 mei 1969
No votes yet.
Please wait...