De nieuwsuitzendingen en programma’s rondom het overlijden van Peter R. de Vries werden donderdagavond veel bekeken. RTL Boulevard, dat in het teken stond van de misdaadverslaggever, werd door 1,54 miljoen mensen bekeken en de in memoriam Peter R. de Vries: Liever staande sterven dan op je knieën leven trok ruim 1 miljoen kijkers.

De Vries werd vorige week dinsdag neergeschoten toen hij de studio van RTL Boulevard verliet en overleed donderdag aan zijn verwondingen. Zijn collega’s bij het entertainmentprogramma eerden zijn carrière en haalden herinneringen op aan De Vries. Onder anderen Marieke Elsinga, Peter van der Vorst en Albert Verlinde waren te gast in de studio bij presentatoren Vivienne van den Assem en Luuk Ikink.

Humberto Tan begon donderdagavond eerder met Humberto en ook zijn talkshow stond volledig in het teken van het overlijden van Peter R. de Vries. Er keken 1,17 miljoen mensen naar de uitzending.

De nieuwsuitzendingen waren de best bekeken programma’s van de avond. Naast de dood van Peter R. de Vries was hierin ook aandacht voor de overstromingen in Limburg. Het NOS Journaal van 20.00 uur trok 2,44 miljoen kijkers en het Half Acht Nieuws van RTL een kleine 2 miljoen.

Dag top vijf van donderdag 15 juli

  • 1. NOS Journaal van 20.00 uur (NPO1) – 2.443.000 kijkers
  • 2. Half Acht Nieuws (RTL 4) – 1.990.000 kijkers
  • 3. De slimste mens (NPO2) – 1.925.000 kijkers
  • 4. RTL Boulevard (RTL 4) – 1.541.000 kijkers
  • 5. NOS Journaal van 18.00 uur (NPO1) – 1.462.000 kijkers