Gitarist Theo Joosten en bassist Wladimir Geel van de band Rowwen Hèze hebben last van de overstromingen in Limburg, zo vertelt Rowwen Hèze-zanger Jack Poels zaterdag op NPO Radio 2.

Volgens Poels staat het water “tegen de voordeur aan te kabbelen”. Rowwen Hèze zou in de studio optreden, maar kwam vanwege de watersnood nu met een kleine delegatie bestaande uit Poels en accordeonist Tren van Enckevort. “Het is vooral heftig voor degenen die er niet zijn”, vertelt Poels.

Volgens Van Enckevort besloten Joosten en Geels zaterdagochtend om niet mee te gaan, omdat hun tuin onder water was verdwenen. “Ze stuurden een berichtje dat ze normaal nooit een optreden zouden afzeggen, maar ze durfden hun huis niet achter te laten. Dus toen besloten we het op een andere manier te doen.” Poels heeft alle begrip voor hun beslissing. “Als er iets gebeurt en je moet terug, dan is Hilversum heel ver weg. Dat begrijpt iedereen natuurlijk.”

Voor Rowwen Hèze was er aanvankelijk reden voor een feeststemming. De groep kwam vrijdag met het nieuwe album Onderaan Beginne binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. “We vieren het stilletjes van binnen”, aldus Poels. “Je wilt het eigenlijk van de daken schreeuwen, maar je houdt het nu toch een beetje binnen.”

NPO Radio 2 draait sinds zaterdagmiddag 777 liedjes om aandacht te vragen voor de watersnood in Limburg. Hiermee wordt opgeroepen te doneren aan Giro 777. De zender wil de Limburgers die getroffen zijn door de overstromingen steunen.