Samsung heeft serieuze plannen om van vouwbare telefoons een product te maken dat op korte termijn door veel mensen wordt gebruikt. Dat blijkt uit een gesprek met investeerders, meldt Bloomberg.

Het bedrijf zet de komende maanden flink in op vouwbare smartphones. Dat begint op 11 augustus, als Samsung zijn nieuwe telefoons presenteert. Het gaat daarbij zeer waarschijnlijk om de Galaxy Fold 3.

Volgens geruchten zal de Fold-serie de Note-telefoons van Samsung gaan vervangen. Tijdens het gesprek met investeerders werden vragen over de Galaxy Note ontweken, maar werd gezegd dat het bedrijf “dynamisch inspeelt op de verschillende behoeftes van consumenten”.

Om een groter publiek te bereiken, moet Samsung de prijs van vouwbare telefoons waarschijnlijk wel iets omlaag brengen. De Fold 2 kostte bij zijn verschijnen in Nederland 1.999 euro. De duurste Galaxy Note, de Galaxy Note 20 Ultra, ging vorig jaar voor 1.299 euro over de toonbank.