De Herlaerstraat op de hoek met de Noordsingel, 1980.

Gherijt (Gerrit) van Herlaer, heer van Ammersoye, +ca.1353, was de tweede echtgenoot van Agniese Bokel.
Agniese was de enige dochter van Dieric Bokel. Door haar huwelijk in 1336 met Simon van Benthem, daarna met Gherijt van Herlaer, ging het grootste gedeelte van de goederen van haar vader (ca.1335) in andere geslachten over. De wijk ligt tussen de Noordsingel en de Schiekade met de Agniesestraat als middelpunt.
De Noordsingel heet zo omdat zij in het noordelijkste deel van het omstreeks 1862 voltooide waterproject van Rose is gelegen.
De fotograaf is Wolter Wolters en de foto komt van oudenoordenrotterdam.nl. De informatie komt uit het Stadsarchief Rotterdam. #rotterdamvantoen #rotterdam #geschiedenis #historie #history #stadsarchiefrotterdam #stadsarchief010
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...