Het kruispunt van de Boergoensestraat met de Wolphaertsbocht, 1966

Het kruispunt van de Boergoensestraat met de Wolphaertsbocht met een passerende RET bus en tram 2, 7 januari 1966. Op de achtergrond links de muziektent op het Karel de Stouteplein en de schoorstenen van de vuilverbranding van de ROTEB.
Boergoens is een verbasterde afleiding van Bourgondië. Karel de Stoute (1433-1477) was hertog van Bourgondië en heer van Charlois. Bourgondië is een Franse streek waar goede wijnen worden geproduceerd.
Wolphaert Jansz. was één van de mannen, die in 1410 van de heer van Putten verlof kregen om Katendrecht te bedijken. Samen met Jan Wolphaertsz. werd hij tevens tot ambachtsheer aangesteld. Vóór de vereniging van Charlois met Rotterdam droeg de Wolphaertstraat de naam Groote Singel.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...