Lionel Messi heeft zijn transfer naar Paris Saint-Germain dinsdag afgerond. De 34-jarige aanvaller arriveerde ‘s middags in Parijs en tekende in de avond een contract voor twee jaar, met een optie op nog een seizoen.

“Ik kan niet wachten om in Parijs aan een nieuw hoofdstuk van mijn carrière te beginnen”, zegt Messi op de website van PSG. “De club en zijn visie sluiten perfect aan op mijn ambities.”

De 151-voudig international van Argentinië gaat naar verluidt 35 miljoen per jaar verdienen. Dat is iets minder dan Neymar (36,8 miljoen euro) en bijna het dubbele van Kylian Mbappé (18 miljoen euro). Bij Barcelona verdiende Messi 71 miljoen euro per jaar.

De zesvoudig Wereldvoetballer van het Jaar doorstond dinsdag met succes de medische keuring in The American Hospital in Parijs. Woensdag om 11.00 uur geeft hij een persconferentie in Parc des Princes, het stadion van PSG.

Messi landde dinsdagmiddag op luchthaven Le Bourget in het noorden van de Franse hoofdstad, waar duizenden supporters op hem stonden te wachten. De sterspeler zwaaide kort naar de menigte. Hij droeg een shirt met de opdruk “Ici c’est Paris” (Hier is Parijs).

Lionel Messi door juichende menigte onthaald in Frankrijk

Lionel Messi door juichende menigte onthaald in Frankrijk

Messi wordt herenigd met Neymar

Messi wilde zelf het liefst bij FC Barcelona blijven. Hij bereikte met de Catalanen een akkoord over een nieuw contract tot medio 2026, maar La Liga gaf geen groen licht vanwege de grote schuldenlast van Barcelona, dat bovendien moet snijden in de salariskosten.

Afgelopen zondag gaf Messi op een emotionele persconferentie in Camp Nou tekst en uitleg over zijn noodgedwongen vertrek uit Catalonië. De sterspeler gaat de boeken in als een van de belangrijkste spelers ooit van FC Barcelona, waarbij hij in 778 officiële duels 672 keer scoorde en 305 assists leverde.

Bij Paris Saint-Germain wordt Messi herenigd met Neymar, die tussen 2013 en 2017 het shirt van FC Barcelona droeg. Ook onder anderen Kylian Mbappé, de voormalige Real Madrid-spelers Sergio Ramos en Ángel Di María en Georginio Wijnaldum staan onder contract in Parijs.

Met Messi in de gelederen hoopt Paris Saint-Germain eindelijk het zo gewenste succes in de Champions League te behalen. De Franse topclub haalde in 2020 nog de finale, maar daarin was Bayern München met 1-0 te sterk. Vorig seizoen werd PSG in de halve finales uitgeschakeld door Manchester City.

Messi barst in huilen uit tijdens persconferentie over vertrek

Messi barst in huilen uit tijdens persconferentie over vertrek

Bron: NU.nl