De Amiga 500, een populaire computer die vanaf eind jaren tachtig door Commodore werd verkocht, krijgt een remake. De A500 Mini wordt ontwikkeld door het bedrijf RetroGames, dat eerder al een nieuwe versie van de Commodore 64 maakte.

Hoewel de Amiga 500 werd verkocht als homecomputer, werd die vooral in Europa een populaire gamecomputer.

Op de nieuwe versie van RetroGames zitten 25 games, waaronder Speedball, Zool en Worms. Het is ook mogelijk om zelf oude Amiga-games toe te voegen aan de retrocomputer. Hoewel het ontwerp is gebaseerd op de Amiga 500, kunnen er ook games op worden gespeeld die vroeger alleen geschikt waren voor de krachtigere Amiga’s, zoals de Amiga 1200.

De A500 mini wordt geleverd met een USB-versie van de oorspronkelijke Amiga-muis met twee knoppen, plus een remake van de gamepad die Amiga destijds maakte.

De A500 Mini wordt begin 2022 uitgebracht. De beschikbaarheid in Nederland en de prijs zijn vooralsnog niet bekendgemaakt.