De Meent, 1954

De Meent met het kantoorgebouw van De Nederlanden van 1845, 29 maart 1954. Nu vind je hier Café Dudok.
Café Dudok was het kantoor van de levensverzekeringmaatschappij De Nederlanden van 1845 op de hoek van de Meent en Westewagenstraat.
De bekende Nederlandse bouwmeester Willem Dudok was de vaste architect van levensverzekeringmaatschappij De Nederlanden van 1845. Eerder werkte het bedrijf met H.P. Berlage. Het Rotterdamse kantoor aan het Beursplein, ontworpen door Berlage, was tijdens het bombardement verwoest. Het nieuwe kantoor werd op de hoek van Meent en Westewagenstraat gerealiseerd. Het gebouw was tot ongeveer 1980 in gebruik als verzekeringskantoor van inmiddels Nationale Nederlanden, huisvestte enige tijd de afdeling Schuldhulpsanering van de gemeente en was daarna in gebruik als tapijtwinkel. In 1991 werden alle verlaagde plafonds en systeemwandjes eruit gesloopt en kreeg de grote kantoorruimte zijn oude allure terug. Het eerste grand café van Rotterdam, toepasselijk Dudok geheten, is dan een feit.
De foto is gemaakt door Openbare Werken en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Platform Wederopbouw Rotterdam.
Met Medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...