Schaatser Dai Dai N’tab heeft al ruim voor de Olympische Winterspelen in Peking zijn contract bij Jumbo-Visma verlengd. De 27-jarige sprinter tekende donderdag voor twee jaar bij en ligt nu tot en met 2024 vast bij de ploeg van coach Jac Orie.

De 27-jarige N’tab kwam vorig jaar samen met Kai Verbij over van Team Reggeborgh; tweevoudig olympisch kampioen Kjeld Nuis bewandelde toen juist de omgekeerde weg en ging van Jumbo-Visma naar Reggeborgh.

“Ik zit goed in mijn vel, ben erg blij met de dynamiek in de ploeg en wil graag verder op de manier waarop ik nu bezig ben. Ik kan me sportief geen betere plek wensen dan hier”, zegt N’tab in een verklaring van Jumbo-Visma over zijn contractverlenging.

“Ik ben blij dat ik nu al weet waar ik aan toe ben en hoe de komende jaren er voor mij uitzien, waardoor ik me volledig kan focussen op de belangrijke doelen dit olympische seizoen. Afgelopen seizoen heb ik veel progressie geboekt en ik denk dat er alleen nog maar rek in zit.”

N’tab pakte in februari bij de WK afstanden in Heerenveen brons op de 500 meter. Eerder in het seizoen prolongeerde hij zijn Nederlandse titel op dat sprintnummer en N’tab won ook het wereldbekerklassement van de 500 meter.

Begin volgend jaar hoopt N’tab voor het eerst mee te doen aan de Olympische Spelen, die van 4 tot en met 20 februari op het programma staan. Het kwalificatietoernooi voor de Spelen staat van 26 tot en met 30 december op het programma in Thialf.