‘Stadsbalkon’ op het dak van het Havenziekenhuis in Rotterdam

Op het dak van het pand waarin voorheen het Rotterdamse Havenziekenhuis zat, komt een groot terras met uitzicht op de Maas en aan de andere kant op het Haringvliet. Het pand aan de Maasboulevard wordt gerestaureerd en er komen aan weerszijden woontorens. Die plannen zijn woensdag bekendgemaakt.

“We hebben de ambitie om dit stukje Rotterdam te verbeteren”, zegt Arne Lijbers van Mecanoo Architecten. De ontwerpers hebben met de buurt bekeken welke voorzieningen nodig zijn. In de plint van het gebouw komen zorgvoorzieningen zoals een huisarts en fysiotherapeut. Het terras op het dak van het oude ziekenhuis wordt openbaar.

 

Artist impression: terras op het dak van het oude Havenziekenhuis | Foto: Mecanoo Architecten

De woontorens worden 140 en 70 meter hoog. Er komen tussen de vier- à vijfhonderd huizen in. Het wordt een mix van zorgwoningen en huur- en koopappartementen. Ook in grootte verschillen de huizen.

De plannen zijn woensdag voorgelegd aan de gemeente. Het duurt nog even voordat er daadwerkelijk gebouwd kan worden. De vergunningen moet nog worden aangevraagd. Lijbers: “Het duurt zeker één tot drie jaar voordat ze gaan bouwen. ”

 

Artist impression: zo ziet het er vanaf de Maasboulevard uit | Foto: Mecanoo Architecten
Bron: Rijnmond.nl
No votes yet.
Please wait...