De eerste aflevering van het veertiende seizoen van Beste Zangers is donderdagavond bekeken door ruim 1,1 miljoen mensen. Onder anderen VanVelzen en Belle Perez zingen in het programma het repertoire van hun mededeelnemers.

In de eerste aflevering stond VanVelzen centraal. Onder anderen Joe Buck, Anneke van Giersbergen en Karsu zongen (favoriete) nummers van de Baby Get Higher-zanger.

De kijkcijfers van de eerste aflevering waren iets lager dan bij de seizoensaftrap van de vorige reeks, die destijds werd bekeken door 1,33 miljoen mensen.

De tweede aflevering van Expeditie Robinson bezet de vierde plek op de kijkcijferlijst. Het programma, waarin onder anderen Stefano Keizers en Eva van de Wijdeven de strijd met elkaar aangaan, wist net iets meer dan een miljoen mensen te trekken.

De vierde aflevering van de nieuwe talkshow Khalid & Sophie trok minder kijkers en kwam uit op een aantal van 372.000. Hiermee daalde de door Khalid Kasem en Sophie Hilbrand gepresenteerde show voor het eerst tot onder een half miljoen.

Top vijf van donderdag 2 september

  • 1. NOS Journaal van 20.00 uur (NPO1) – 1.372.000 kijkers
  • 2. Beste Zangers (NPO1) – 1.188.000 kijkers
  • 3. RTL Nieuws van 19.30 uur (RTL 4) – 1.101.000 kijkers
  • 4. Expeditie Robinson (RTL 4) – 1.057.000 kijkers
  • 5. Dit Was Het Nieuws (NPO1) – 980.000 kijkers