Zes mannen aangehouden voor drugshandel: 400 kilo cocaïne, miljoen euro en vuurwapens gevonden

De politie heeft zes mannen aangehouden die verdacht worden van het op grote schaal handelen in drugs. In meerdere woningen en bedrijfspanden in verschillende plaatsen in de regio (en daarbuiten) zijn onder meer vierhonderd kilo cocaïne, één miljoen euro aan contant geld en meerdere vuurwapens in beslag genomen.

Een 55-jarige verdachte uit Mijnsheerenland werd vorige week dinsdag aangehouden. Een dag later zijn vijf verdachten aangehouden in Alblasserdam, Rotterdam, Barendrecht en Hapert. De zes verdachten zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten voorlopig vast.

De mannen worden verdacht van handel en invoer van verdovende middelen, handel in vuurwapens en poging tot het uitlokken van moord.

Verschillende steden

“Ze maken misbruik van bedrijven, voorzieningen en instanties om illegale praktijken mogelijk te maken”, zegt de burgemeester van Barendrecht, Jan van Belzen. Hij heeft direct drie panden gesloten waar drugs zijn gevonden.

Bij het doorzoeken van zeven woningen en zes bedrijfspanden in Rotterdam, Barendrecht, Alblasserdam, Mijnsheerenland, Heerjansdam en Hapert zijn ook onder meer dure horloges, computers, cryptotelefoons en wiet en hasj gevonden.

Bron: Rijnmond.nl

No votes yet.
Please wait...