Het Stadionviaduct met links de West-Varkenoordseweg, 1946

Het Stadionviaduct ligt in de nabijheid van het Stadion Feijenoord, ontworpen door architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt, dat op 27 maart 1937 werd geopend. De Stadionweg werd in 1919 aangelegd en heette tot 1922 IJsselmondscheweg. Van 1922 tot 1937 heette hij Kreekweg. Het Stadionviaduct heette van 1942 tot 1945 Viaduct Varkenoord.
De West-Varkenoordseweg herinnert aan de polder Varkenoord. In 1566 kregen de polders Varkenoord en Karnemelksland een zomerdijk, in 1581 had de grondverdeling plaats. De varkens en de karnemelk doen denken aan de veeteelt, die vroeger in dit gebied werd bedreven. De West-Varkenoordseweg heette voor 1895 Parallelweg omdat hij evenwijdig aan de spoorweg van Rotterdam naar Dordrecht liep. Een gedeelte van deze weg heet sinds 1990 Laantjesweg. Tuindorp Varkenoord is thans algemeen bekend onder de naam Sportdorp vanwege de straatnamen die aan diverse sporten herinneren.
De foto is gemaakt door de Dienst Gemeentewerken en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...