Het nieuwe album Voyage van de Zweedse band ABBA heeft nog geen week na de aankondiging records gebroken. In het Verenigd Koninkrijk zijn binnen drie dagen meer dan 80.000 exemplaren besteld, meldt The Daily Mail maandag.

Dit is de grootste pre-order uit de geschiedenis van platenmaatschappij Universal Music, aldus de Britse krant. De twee nieuwe singles van ABBA, I Still Have Faith In You en Don’t Shut Me Down, zijn direct in de top tien beland.

In Nederland kochten maandag duizenden fans zogenoemde pre-salekaarten voor de hologramconcerten die vanaf eind mei te zien zijn in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen. Het gaat om fans die direct na de bekendmaking intekenden voor het nieuwe album Voyage, dat op 5 november uitkomt. De gewone verkoop voor de bijzondere reeks gaat dinsdag van start.

Het is voor het eerst in veertig jaar dat ABBA nieuwe muziek uitbrengt en gaat optreden. Hun laatste album The Visitors kwam uit in 1981. De hologrammen van bandleden Björn Ulvaeus (76), Benny Andersson (74), Agnetha Fältskog (71) en Anni-Frid Lyngstad (75) zien er hetzelfde uit als de artiesten veertig jaar geleden.