De film over het leven van zangeres Whitney Houston moet in december 2022 in de bioscoop te zien zijn, meldt producent Sony.

I Wanna Dance With Somebody wordt gemaakt met goedkeuring van de erfgenamen van de in 2012 overleden zangeres. Haar schoonzus Pat Houston, die de nalatenschap van Whitney beheert, is een van de producenten van de biopic, vernoemd naar de hit van de zangeres uit 1987.

De Amerikaanse wordt in de film gespeeld door de Britse actrice Naomi Ackie, die eerder onder meer te zien was in Star Wars: Rise of Skywalker en serie The End of the F***ing World.

Houston was een van de succesvolste zangeressen aller tijden en won gedurende haar carrière onder meer acht Grammy’s. Wereldwijd verkocht ze meer dan 200 miljoen albums en scoorde ze hits als I Will Always Love YouI’m Your Baby Tonight en How Will I Know.

De zangeres overleed in 2012 op 48-jarige leeftijd. Ze werd dood aangetroffen in het bad van haar hotelkamer. In 2018 verscheen al de documentaire Whitney, over het leven van de artieste.