Oud-motorcoureur Boet van Dulmen (73) omgekomen bij verkeersongeluk

Voormalig motorcoureur Boet van Dulmen is donderdag op 73-jarige leeftijd om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in zijn woonplaats Ammerzoden. De Nederlander werd op zijn fiets aangereden door een bestelbus.

Volgens de politie Gelderland probeerden de hulpdiensten Van Dulmen nog te reanimeren, maar mocht dat niet meer baten.

Van Dulmen heeft een flinke staat van dienst in de motorsport. In de jaren zeventig en het begin van de jaren tachtig vormde hij met landgenoten Wil Hartog en Jack Middelburg ‘de Grote Drie’. Als privérijder in de 500cc-klasse deed Van Dulmen zeven keer mee aan de TT van Assen.

De Gelderlander werd in 1981 tweede op het Drentse circuit, achter de Italiaan Marco Lucchinelli. Van Dulmens enige overwinning in de koningsklasse van de motorsport boekte hij twee jaar eerder bij een race in Finland.

Boet van Dulmen in 1981 bij de TT Assen, waar hij tweede werd.
Boet van Dulmen in 1981 bij de TT Assen, waar hij tweede werd.
Foto: ANP

Vorig jaar werd een borstbeeld van Van Dulmen onthuld

‘Den Boet’, die gespecialiseerd was in het rijden in de regen, deed ook in de nadagen van zijn carrière nog met de besten mee. Van Dulmen stopte in 1986 na een carrière van twaalf jaar met racen en ging fulltime aan de slag bij een transportbedrijf. In januari vorig jaar werd in Ammerzoden een borstbeeld van Van Dulmen onthuld.

De organisatie van de MotoGP schrijft in een eerste reactie op sociale media diep bedroefd te zijn over het overlijden van Van Dulmen. “De gehele MotoGP-familie leeft mee en wenst zijn familie en vrienden sterkte toe.”

Van ‘de Grote Drie’ is nu alleen de 73-jarige Hartog nog in leven. Middelburg overleed in 1984 op 31-jarige leeftijd bij een crash tijdens een race in Tolbert.

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...