Diergaarde Blijdorp kondigt de bouw van een aquarium aan, 1966

Uit het Vrije Volk van 8 december 1965:
(Van een onzer verslaggevers)
Voor Diergaarde Blijdorp wordt 1966 het aquariumjaar. Op 24 januari begint een grootscheepse actie met het doel de Diergaarde in staat te stellen een aquarium te laten bouwen. De campagne krijgt een welluidende start: een concert door de orkestvereniging Symfonia in de Rivièra-Hal.
De voorzitter van het Diergaarde-bestuur, mr. J. Dutilh, heeft de actie dinsdag aangekondigd op de feestavond ter gelegenheid van Blijdorps 25-jarig bestaan. Hij vertelde dat al in 1874 een poging tot oprichting van een aquariumcomité is gedaan. In 1948 kwam er een comité dat nog bestaat en dat met de Diergaarde onder de leuze NU OP NOOIT voor een aquarium
De heer Dutilh wenste voorlopig geen verdere bijzonderheden te onthullen; wel zei hij terloops iets over „een aquarium in elke Rotterdamse woning” en hij beloofde dat we in september iets in Rotterdam zullen beleven wat we nog nooit hebben beleefd.
Op zijn toespraak volgden tromgeroffel en trompetgeschal van een fraai geüniformeerde drumband die op het podium heen en weer marcheerde.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 8 december 1965.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...