Curaçao krijgt een eigen corona-app, schrijft het Antilliaans Dagblad zaterdag. De zogenoemde Corona Health App voorziet gevaccineerden van een digitaal coronapaspoort (DCC), die ook binnen de Europese Unie gebruikt kan worden. Volgens het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) wordt de app deze maand uitgerold.

Net als de Nederlandse CoronaCheck-app maakt de Corona Health App een QR-code aan van onder andere vaccinatiegegevens. De app verkeert nu nog in de testfase, zegt het ministerie van GMN. Hij moet zo snel mogelijk beschikbaar komen voor mensen die binnenkort naar Nederland willen reizen.

Vanaf 25 september moeten onder andere Nederlandse horecagelegenheden en evenementen vragen naar een coronatoegangsbewijs, die aantoont dat je bent gevaccineerd, een negatief testresultaat hebt of pas bent genezen van het coronavirus. De maatregel geldt voor iedereen boven de dertien jaar.

Om een Nederlandse coronapas te krijgen, moeten mensen die gevaccineerd zijn op Aruba of Curaçao nu nog hun vaccinatiebewijs registreren in Utrecht, zegt GGD Amsterdam. Sint-Maarten heeft al een eigen app en Aruba werkt zelf ook nog aan een digitaal coronapaspoort. De Corona Health App van Curaçao zal ook geldig zijn in deze landen.