Racoon heeft maandag met het nummer Het Is Al Laat Toch de Buma Award Nationaal gewonnen. De Zeeuwse band eindigde in de top twintig, voor Snelle met Smoorverliefd en Davina Michelle en haar nummer Beat Me.

Het was het enige nummer van Racoon dat bij de beste twintig zat.

De prijs werd in het Bimhuis in Amsterdam uitgereikt door Frank Helmink van Buma Cultuur.

Snelle en Davina Michelle waren vaker genomineerd, onder meer met hun samenwerking 17 Miljoen Mensen. Dany Vera, die afgelopen jaar op nummer 1 stond in de NPO Radio 2 Top 2000, werd met Roller Coaster vierde.

Vorig jaar ging de Buma Award Nationaal naar Duncan Laurence met zijn hit Arcade, waarmee hij in 2019 het Eurovisie Songfestival won. Met zijn nummer Love Don’t Hate It eindigde Duncan dit jaar op de negentiende plaats.

Eerder werd al bekend dat Van Dik Hout dit jaar de Gouden Harp heeft gewonnen en dat de Buma Oeuvre Award Multimedia is uitgereikt aan componist Ruud Bos.