Burgemeester W. Thomassen opent een nieuwe speeltuin van de speeltuinvereniging Honderdentien Morgen, 1966

Burgemeester W. Thomassen opent een nieuwe speeltuin van de speeltuinvereniging Honderdentien Morgen, aan de Medusastraat, in het kader van de Nederlandse Speeltuindag, 18 juni 1966.
Uit het Vrije Volk van 22 juni 1966:
(Van een onzer verslaggevers) Burgemeester Thomassen heeft zaterdagmiddag de speeltuin Honderdentien Morgen aan de Medusaweg geopend. Het was de eerste van de zes speeltuinen die tijdens de jaarlijkse rondrit ter gelegenheid van de Nederlandse Speeltuindag (bij velen beter bekend als Vader Klarendag) werden bezichtigd.
De periode vanaf de oprichting van de Speeltuinvereniging Honderdentien Morgen, In 1958, tot aan de opening heeft onder meer door onteigeningsprocedures bijzonder lang geduurd. Het aantal leden, dat aanvankelijk ongeveer 600 bedroeg, is nu nog 200. Desondanks heeft de speeltuin een florerende wandel-, volksdans- en voetbalgroep. De officiële opening, waarvoor veel belangstelling was, werd muzikaal opgeluisterd door de r.-k. Verkennersdrumband Gerardus Majella uit Schiebroek. Burgemeester Thomassen noemde het scheppen van speelruimten voor kinderen van groot belang. „De spelers van nu zijn de bezoekers van De Doelen van morgen,” aldus de burgemeester. „In de speeltuinen leren de kinderen creatief bezig te zijn. Dit is een onmisbare fase in de ontwikkeling van hun kunstgevoel.”
Nadat burgemeester Thomassen eerst gecontroleerd had of de glijbaan wel zo’n’ gewichtig iemand kon houden, stapte hij de glijbaan op om ook een ‘baantje’ te glijden.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 20 juni 1966.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...