Vader en zoon gewond nadat balkon naar beneden stort in Vlaardingen, huis was net verkocht

In Vlaardingen zijn zondag twee mensen gewond geraakt toen een balkon van een bovenwoning het begaf. De slachtoffers zouden een vader en zijn zoon zijn. Ze stonden op het balkon van het huis aan de Binnensingel toen het rond 13:30 uur naar beneden kwam.

De slachtoffers hebben door de val bot- en bekkenbreuken opgelopen, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Voor het verzorgen van de twee slachtoffers zijn een traumahelikopter en meerdere ambulances ter plaatse geweest.

Verhuizing en sleuteloverdracht

Het huis was net verkocht, maandag is de sleuteloverdracht, bevestigt de Veiligheidsregio. Volgens de woordvoerder hebben de bewoners zaterdag hun spullen via het balkon naar buiten gebracht. Hiervoor hadden ze een hekje rond het balkon weggehaald en uit voorzorg stutpalen neergezet onder het balkon. De stempels zijn zijn na de verhuizing weer weggehaald. Toen de slachtoffers zondag op het balkon een hekje wilde terugplaatsen, stortte het balkon naar beneden.

Of de sleuteloverdracht van het pand aan de nieuwe bewoners doorgaat, is niet bekend.

Oorzaak

Waardoor het balkon naar beneden kwam, wordt onderzocht. Wel is op foto’s te zien dat zeker één metalen ondersteuning van het balkon roest vertoont.

 

Op de metalen dragers van het balkon is roestvorming te zien. | Foto: JBMedia/ Joey Bremer
Bron: Rijnmond.nl
No votes yet.
Please wait...