Billie Eilish staat volgend jaar als jongste headliner ooit op Glastonbury Festival, heeft de organisatie maandagochtend bevestigd. De Amerikaanse zangeres leek eerder op de dag op Instagram al te hinten op haar komst naar het bekende Britse festival.

De negentienjarige Eilish wordt de jongste soloartiest die als headliner op het festival mag optreden. Ze staat vrijdag 24 juni op de Pyramid Stage. Het is bovendien de eerste keer dat de zangeres op een festival in het Verenigd Koninkrijk optreedt als een van de belangrijkste namen uit de line-up.

Vorig jaar werd Glastonbury, een van de grootste festivals ter wereld, afgelast vanwege de coronacrisis. Ook dit jaar ging het feest in het Britse Worthy Farm niet door.

Als alternatief werd eind mei wel eenmalig een livestreamevenement georganiseerd. Hier traden onder meer Coldplay, Jorja Smith, HAIM en Michael Kiwanuka op.