In navolging van Naomi Visser heeft ook Elze Geurts zich bij de WK turnen in Japan geplaatst voor de finale. De debutante plaatste zich met een score van 14,350 als tweede voor de finale op het onderdeel sprong, waarin de top acht zaterdag in actie komt.

Geurts hoefde alleen olympisch sprongkampioene Rebeca Andrade uit Brazilië voor zich te dulden. Andrade kwam tot een score van 14,800 en plaatste zich daarmee als eerste voor de eindstrijd. De Braziliaanse plaatste zich ook als eerste voor de finale op brug (15,100).

Het is voor het eerst sinds 2013 dat er weer een Nederlandse turnster in actie komt tijdens de WK-sprongfinale. Destijds plaatste Chantysha Netteb zich als laatste Nederlandse voor de finale op sprong bij de WK in Antwerpen.

Visser was dankzij haar score van 52,266 op de meerkamp maandag al zeker van de finale, die ze uiteindelijk als elfde ingaat. Voor Visser is het na 2018 en 2019 haar derde meerkampfinale bij een WK.

Angelina Melnikova uit Rusland plaatste zich met 57,065 als eerste voor de finale waarin de beste 24 turnsters (met een maximum van twee per land) in actie komen. Melnikova won afgelopen zomer nog olympisch brons.

Van Pol loopt brugfinale mis

Vera van Pol kwam na twee vallen van de brug tekort voor een plek in de finale over de meerkamp. Van Pol, die afgelopen zomer nog actief was op de Olympische Spelen, eindigde met 48,415 punten op de 28e plaats.

Sanna Veerman kende bij haar WK-debuut vallen op brug (12,433) en balk (11,566) en kwam daarmee niet in de buurt van finaleplaatsen.

Woensdagochtend komen de Nederlandse mannen in actie bij de WK. Casimir Schmidt ontbreekt echter. Hij raakte afgelopen vrijdag geblesseerd tijdens een training op het onderdeel sprong en kampt met een enkel- en schouderblessure.

Na het afhaken van Schmidt bestaat de Nederlandse mannenploeg uit Jermain Grünberg, Loran de Munck en Frank Rijken.