De nieuwe cryptovaluta Squid Game blijkt vals te zijn. De bedenkers van de munt gebaseerd op de populaire Netflix-serie Squid Game zijn er met 2 miljoen dollar (ruim 1,7 miljoen euro) vandoor.

De Squid Game werd op 20 oktober uitgebracht en met deze valuta zou je een online game kunnen gaan spelen die in november zou uitkomen. Gretig kochten mensen de munt, maar nu blijkt dat ze zijn opgelicht.

De Squid Game kende een groei van 310 procent en crashte vervolgens. De socialemedia-accounts en de website van de munt verdwenen. Het lijkt erop dat de oprichters in één keer alles uit de munt hebben gehaald. Het zou volgens berekeningen om precies 2,1 miljoen dollar gaan.

Vooraf werd al gewaarschuwd voor de Squid Game. Verschillende zaken zorgden voor wantrouwen in de munt. Zo kon je de valuta wel kopen, maar niet verkopen. Het Telegram-kanaal van de munt stond geen berichten van buitenstaanders toe en ook op Twitter kon niemand reageren op de tweets van de Squid Game.