De bekende Braziliaanse countryzangeres Marilia Mendonça is vrijdag op 26-jarige leeftijd om het leven gekomen bij een vliegtuigcrash.

Het vliegtuig crashte in de buurt van de Braziliaanse stad Caratinga, waar ze later op vrijdag een optreden zou geven. Op foto’s is te zien hoe het vliegtuig vlak bij een waterval in een beekje tot stilstand is gekomen.

Het management van Mendonça bevestigde haar overlijden. Naast de zangeres kwamen ook de vier andere inzittenden in het toestel om het leven: haar producer, adviseur en de twee piloten.

Eerder op de dag plaatste de Braziliaanse nog een filmpje op Instagram waarop te zien is hoe ze naar het vliegtuig loopt.

Verschillende Braziliaanse beroemdheden, onder wie voetballer Neymar, reageerden bedroefd op haar overlijden. Ook de Braziliaanse president Jair Bolsonaro stond stil bij het nieuws en noemde Mendonça “een van de grootste artiesten van haar generatie”.

Mendonça won in 2019 een Latin Grammy voor haar album Todos os Cantos. Ze was erg populair in Brazilië vanwege haar romantische liedjes. Op Instagram had ze bijna 40 miljoen volgers. Vorig jaar gaf ze vanwege de coronapandemie een reeks online concerten. Die braken het record van meest bekeken livestream op YouTube.

De zangeres laat een zoon van een jaar oud achter.