De Conradstraat met op de achtergrond het Centraal Station, 1964

De Conradstraat is vernoemd naar Frederik Willem Conrad, 1800-1870, ingenieur-directeur van de Hollandsche IJzeren Spoorweg Maatschappij. Conrad was onder meer aanlegger van de spoorweg van Rotterdam naar Den Haag.
Het Station Rotterdam Centraal was een stationsgebouw dat tussen 1957 en 2007 diende als het Centraal Station van Rotterdam. Het gebouw was ontworpen door de architect Van Ravesteyn. Het was onderdeel van de wederopbouw van Rotterdam. Het gebouw werd in 1957 geopend. In 2007 werd het gesloten en het jaar erop gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw die in 2014 geopend werd.
De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam en van Wikipedia.
Met medewerking van de facebookgroep Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...