De desktopapp van de clouddienst Microsoft OneDrive voor Windows 7, 8 en 8.1 wordt vanaf 1 maart 2022 niet meer ondersteund. Dat heeft Microsoft vrijdag laten weten.

Het techbedrijf meldt dat het zijn “middelen wil concentreren op nieuwe technologieën en besturingssystemen, om gebruikers de nieuwste en veiligste ervaring te bieden”. Daarom wordt de ondersteuning van de clouddienstapp voor de oudere Windows-versies stopgezet.

Na 1 maart 2022 worden bestanden niet langer gesynchroniseerd met OneDrive en moeten ze rechtstreeks worden geüpload naar de webversie van de clouddienst. Dit betekent dat bestanden niet meer automatisch in OneDrive worden opgeslagen.

Daarnaast zijn geüploade bestanden bij de oudere besturingssystemen alleen toegankelijk via de webversie en niet meer via de app, schrijft Microsoft.

Het bedrijf raadt gebruikers aan over te stappen op Windows 10 of Windows 11, zodat ze de desktopapp van OneDrive zonder onderbreking kunnen blijven gebruiken.

Bij de zakelijke versie van de OneDrive-app voor Windows 7 en 8.1 is het nog mogelijk om tot 10 januari 2023 bestanden te synchroniseren met de clouddienst. Na die datum worden Windows 7 en 8.1 niet meer ondersteund. De ondersteuning van Windows 8 stopte al in 2016.