Naar de persconferentie over de nieuwste coronamaatregelen keken vrijdagavond in totaal ruim 5,4 miljoen mensen. De uitzending werd daarmee iets beter bekeken dan die van 2 november. Toen keken er in totaal zo’n vijf miljoen mensen.

De persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair coronaminister Hugo de Jonge werd zoals gebruikelijk live uitgezonden op NPO 1, RTL 4 en SBS6. Volgens de kijkcijfers Stichting KijkOnderzoek keken de meesten naar NPO 1 (3.586.000). Naar de uitzending op RTL 4 keken 1.469.000 mensen en op SBS6 stemden 361.000 kijkers af.

Om 20.30 ging er op NPO 1 een nieuw seizoen van Bed and Breakfast van start. Het programma van Omroep Max waarin B&B-eigenaren elkaars B&B beoordelen trok precies 1 miljoen kijkers. Aansluitend bleven er op NPO 1 385.000 mensen kijken naar de documentaire De missie van André Kuipers.

Op RTL 4 keken 2,1 miljoen mensen naar de The Masked Singer. Zij zagen onder meer een verrassingsoptreden van drummer Jamie en gitarist Spike van de Haagse band Di-rect. In het programma moet een jury, die bestaat uit onder meer Carlo Boszhard en Gerard Joling, aan de hand van zangoptredens en hints raden welke bekende Nederlanders er verstopt zitten achter de maskers. The Masked Singer was vrijdag het best bekeken programma na de persconferentie op NPO 1.

K2 zoekt K3 op SBS6 trok 257.000 kijkers. De zoektocht naar de vervanger van de Nederlandse Klaasje Meijer in de Vlaamse meidenband werd daarmee iets beter bekeken dan vorige week, maar valt wel opnieuw buiten de kijkcijfer top