Elftalfoto van Feyenoord voor de aanvang van de wedstrijd tegen Real Zaragoza, 13 augustus 1963.

Uit het Vrije Volk van 14 augustus 1963:
Het legioen kon tevreden zijn. Het zag zijn favorieten met 2-1 van Zaragosa winnen, het zag een alleszins respectabele wedstrijd met allerlei spannende momenten en. . . . het kon genieten van een onvoorstelbaar actieve en briljant spelende Coen Moulijn. Welke kritiek men ook mag hebben op de verrichtingen van de Feijenoord-ploeg in zijn geheel op deze heerlijke dinsdagavond in de kuip, één ding is onbetwist: het meesterschap van de frêle Rotterdamse linksbuiten.
Rechtsback Rangil van Zaragosa moet na afloop sterretjes hebben gezien. Hij probeerde op faire wijze Moulijn tegen te houden, maar het lukte niet. Links en rechts passeerde de grote ster van het veld zijn tegenstander, zoals hij wilde, het was een genot om te zien. Dat Rangil onder deze omstandigheden slechts éénmaal niet zo leuk reageerde, viel in hem te prijzen. We hebben wel eens backs meegemaakt, die Moulijn op de meest onbehoorlijke manieren trachtten te stoppen en dat deed Rangil niet.
Moulijn dus de grote ster, maar één zwaluw maakt nog geen lente. Eens te meer bleek, dat Feijenoord als ploeg nog niet zijn ritme heeft gevonden. Henk Groot, naast Moulijn, was attent en gevaarlijk, hij scoorde twee gave doelpunten en mag wat ons betreft, linksbinnen blijven. Cor v. d. Gijp bleek in de eerste helft stukken beter dan Piet Kruiver in de tweede. Kruiver was geen succes, begreep de combinatie niet, in ieder geval minder goed dan v. d. Gijp.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 14 augustus 1963
Met medewerking van de facebook groep Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...