Inspectie waarschuwt voor website die opzettelijke coronabesmetting verkoopt

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) roept Nederlanders er donderdagmiddag toe op niet opzettelijk besmet te raken met het coronavirus. De overheidsinstantie is “op de hoogte van een website die materiaal aanbiedt om besmet te raken”.

Inspecteur-generaal Marina Eckenhausen wijst op de drukte in zorg. “Terwijl daar overal keihard wordt gewerkt om zowel COVID-19-patiënten als alle andere patiënten te helpen, zijn er dus blijkbaar organisaties die het virus bewust verder willen verspreiden. Dat vind ik ontluisterend.”

Eckenhausen spreekt van een klap in het gezicht van “iedereen die zich al ruimschoots anderhalf jaar heeft ingezet om de pandemie te bestrijden” en van nabestaanden van Nederlanders die zijn overleden aan COVID-19.

Mogelijk willen ongevaccineerde Nederlanders met het coronavirus besmet raken omdat de kans bestaat dat het coronatoegangsbewijs binnenkort alleen nog een vaccinatiebewijs óf herstelbewijs omvat. Een negatief testbewijs zou dan op veel locaties niet meer geaccepteerd worden. Overigens staat nog helemaal niet vast dat het zogeheten 3G-beleid wordt aangescherpt naar het 2G-beleid.

De IGJ benadrukt dat het gevaarlijk is om besmet te raken met het coronavirus, omdat mensen er ernstig ziek van kunnen worden. “En je kunt anderen besmetten, die op hun beurt ernstig ziek kunnen worden.”

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...