Gezicht op het Prinsenhoofd op het Noordereiland, 1964

Van de kop van het Noordereiland werd rond deze tijd een stuk afgehaald voor de aanleg van de metrotunnel. Links (volgens mij) vliegdekschip Karel Doorman.
Rotterdam heeft ondergronds een hele aparte wereld. Wil je bijvoorbeeld weten waarom er een gat in het Gerechtsgebouw aan het Wilhelminaplein zit? Kijk dan de interessante aflevering over onder andere de metrotunnel van Rotterdam van Onderen via https://www.youtube.com/watch?v=WJnimq0Xz2Q&t=464s.
Het Noordereiland dankt zijn naam aan de Noorderhaven (tegenwoordig Koningshaven) die onder leiding van C.B. van der Tak tussen 1872 en 1874 werd gegraven. Door het graven van de Noorderhaven werd het Noordereiland afgescheiden van het toenmalige eiland Feijenoord.
De prentbriefkaart uit de collectie van Leendert Koote komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.
Met medewerking van de Facebook groep Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...