K-popgroep BTS is zondagavond uitgeroepen tot artiest van het jaar bij de American Music Awards (AMA’s). Daarnaast wonnen de Zuid-Koreaanse artiesten de awards voor best popgroep en beste poplied (Butter).

Olivia Rodrigo mocht tijdens de ceremonie in Los Angeles de prijs voor beste nieuwe artiest ophalen. Lil Nas X werd de winnaar van de prijs voor beste videoclip. De award voor beste gospelartiest ging naar Ye, die voorheen Kanye West heette.

Megan Thee Stallion won de prijzen voor beste vrouwelijke hiphopartiest en beste hiphopalbum (Good News). Drake mocht de prijs voor beste mannelijke hiphopartiest ophalen. SZA en The Weeknd wonnen de prijs voor beste r&b-artiesten.

Doja Cat viel drie keer in de prijzen. Ze won de awards voor beste samenwerking (Kiss Me More met SZA), beste r&b-album (Planet Her) en beste vrouwelijke r&b-artiest.

Taylor Swift breekt eigen record

Tijdens de pre-show van de AMA’s werden Taylor Swift en Ed Sheeran al gekroond tot beste mannelijke en vrouwelijke popster. Daarmee brak Swift het record voor de meeste gewonnen AMA’s ooit, dat overigens al op haar naam stond.

Luke Bryan en Carrie Underwood wonnen de awards voor beste countryartiesten.

De 52-jarige dj Tiësto heeft zijn nominatie niet weten te verzilveren. Hij legde het in de categorie beste dance-artiest af tegen Marshmello. Naast Tiësto en Marshmello waren ook David Guetta, Illenium en Regard genomineerd in die categorie.