Bouw van de Rotterdamsche Bank aan de Coolsingel, 1947

Op straat naast diverse voetgangers ook een petroleumwagen en een bakfiets van A. v.d. Jagt.
Van Platform Wederopbouw Rotterdam:
Na het bombardement kreeg de Rotterdamsche Bank in 1941 toestemming om een nieuw gebouw aan de Coolsingel te bouwen, het duurde tot 1949 totdat het klaar was. De bank fuseerde met de Amsterdamsche Bank tot de Amro bank en later tot ABN-AMRO. Sinds 2014 zit boekhandel Donner in het recent gerenoveerde RIjksmonument.
Bij het slaan van de eerste negentien meter lange schokbetonnen paal voor het nieuwe gebouw van de Rotterdamsche Bankvereeniging houdt K.P. van der Mandele een toespraak. Hij was tot 1940 directievoorzitter van de bank en is daarna voorzitter van de Kamer van Koophandel geworden. Verder zijn op 31 maart 1941, de “Dag van den Wederopbouw”, de regeringscommissaris voor de wederopbouw J.A. Ringers, stadsarchitect W.G. Witteveen en bekende Rotterdammers als D.G. van Beuningen en A.J.M. Goudriaan aanwezig. Volgens de door de Duitsers gecontroleerde pers wordt het “een machtig nieuw bouwwerk, dat het eerste zal zijn, dat in het kader van den wederopbouw den nieuwen Coolsingel, die nog meer dan vroeger de hartader van Rotterdam zal worden, zal sieren.” (De Telegraaf 31-03-1941)
De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Platform Wederopbouw Rotterdam.
Met medewerking van de Facebookgroep Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...