Jack Dorsey treedt terug als directeur van Twitter, meldt het bedrijf maandagmiddag. Dorsey zal worden opgevolgd door Parag Agrawal, die momenteel nog technologiemanager bij het platform is.

Dorsey is naast directeur een van de oprichters van Twitter. Hij geldt als een van de invloedrijkste personen als het aankomt op de rol van sociale media wereldwijd. Meer dan 200 miljoen mensen wereldwijd maken dagelijks gebruik van Twitter.

Het sociale medium krijgt net als andere sociale media kritiek op zijn rol als online platform. Twitter zou een giftige omgeving zijn voor vrouwen en minderheden. Ook werkt de site volgens critici polariserend en heeft Twitter te kampen met desinformatie.

Dorsey zou Twitter te weinig aandacht geven

De activistische investeerder Elliott Management zou begin 2020 al hebben opgeroepen tot het vertrek van Dorsey. De topman zou Twitter te weinig aandacht geven door ook aan het roer van betalingsbedrijf Square te staan.

Uiteindelijk kwamen de twee tot een akkoord waardoor Dorsey bij Twitter kon blijven. Daarbij kregen Elliott Management en een ander investeringsbedrijf een zetel in het Twitter-bestuur. Het is onduidelijk of Elliott Management nu een rol speelt in het mogelijke vertrek van Dorsey.