Tiger Woods hoopt nog altijd terug te keren op de PGA Tour, hoewel de revalidatie van zijn zware auto-ongeluk in februari moeizamer verliep dan gedacht.

“Het is realistisch dat ik op een dag weer op de Tour speel. Niet fulltime, maar ik hoop dat ik mijn toernooien uit kan kiezen”, zegt de 45-jarige Woods tegen Golf Digest – zijn eerste interview sinds hij bij een eenzijdig auto-ongeluk zwaargewond raakte.

De vijftienvoudig majorwinnaar vertelt in het interview dat hij vreesde voor amputatie van zijn been. Tijdens de drie maanden die hij in het ziekenhuis doorbracht, raakte Woods behoorlijk gefrustreerd over zijn trage revalidatie.

“Ik ben nog steeds niet halverwege mijn herstel”, zegt de Amerikaan, die tijdens zijn carrière al afrekende met een zware rugblessure. In 2019 won hij de Masters, liefst elf jaar na zijn laatste majorzege.

“Na die rugblessure voelde het alsof ik de Mount Everest moest beklimmen. Nu denk ik niet meer dat ik het lichaam nog heb om die Mount Everest te beklimmen, en dat is oké.”

“Ik kan nog steeds hier en daar een goed toernooi spelen als ik wil”, denkt Woods. “Maar ik kan ook gelukkig zijn in het leven als ik het niet meer elke week tegen de beste spelers ter wereld opneem.”