Henk van Stee is dinsdag per direct vertrokken bij Sparta Rotterdam. De technisch directeur lag en lange tijd overhoop met algemeen directeur Manfred Laros en sinds kort ook met een groep (oud-)medewerkers.

Ruim een week geleden kwam naar buiten dat Van Stee boos naar huis was gegaan na een aanvaring met Laros, met wie hij al lang in onmin leefde. Sindsdien had hij zich niet meer laten zien op Het Kasteel.

Laros zou zich er vooral aan hebben gestoord dat Van Stee in het openbaar over bedragen praatte. Van Stee zou van mening zijn dat de algemeen directeur meer financiële risico’s moet nemen.

Maandag betekende een oproep van een groep anonieme Sparta-medewerkers – ze eisten via RTV Rijnmond een onafhankelijk onderzoek naar de bestuurlijke onrust – een nieuw hoofdstuk in het gerommel bij de club.

De bijna zestigjarige Van Stee was sinds maart 2018 technisch directeur bij Sparta, de club waar hij eerder speler, assistent-coach én interim-trainer was. De oud-trainer van VVV-Venlo, AZ, Excelsior en De Graafschap was verder hoofd opleidingen bij Feyenoord, Shakthar Donetsk en FC Zenit. Bij Zenit was hij ook technisch directeur.

Het gaat niet alleen op bestuurlijk niveau, maar ook op sportief vlak slecht met Sparta. De ploeg van coach Henk Fraser, die altijd goed kon opschieten met Van Stee, houdt na vijftien Eredivisie-speelrondes alleen Fortuna Sittard en PEC Zwolle onder zich.