Een Citroën Deux Chevaux hangt op de Van Oldenbarnevelthof half in het water door een verzakt wegdekgedeelte, 1972

Een Citroën Deux Chevaux hangt op de Van Oldenbarnevelthof half in het water door een verzakt wegdekgedeelte als gevolg van een lekke hoofdwaterleiding, 21 november 1972. Op de achtergrond warenhuis de Bijenkorf en de Amsterdam-Rotterdam Bank.
Uit het Vrije Volk van 22 november 1972:
Door een breuk in de drinkwaterleiding is gisterochtend een groot deel van het parkeerterrein aan de Van Oldenbarneveldthof in Rotterdam onder water gelopen. Er ontstond een gat van vier bij’ twee meter in het wegdek. Een auto zakte weg in de anderhalve meter diepe kuil. Tien andere liepen waterschade op.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 22 november 1972
Met medewerking van de facebookgroep Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...