Rob de Nijs liet zich ter voorbereiding op zijn afscheidsconcert in Antwerpen zes weken opnemen in een revalidatiecentrum. Dat vertelt de 78-jarige zanger maandag in De Telegraaf.

De Nijs, die aan de ziekte van Parkinson lijdt, heeft in de kliniek gewerkt aan zijn conditie. Aan de krant laat hij weten dat indien nodig opnieuw te doen voor zijn slotconcert in Amsterdam in april.

“Dat was even hard werken. Alleen in de weekenden was ik thuis, het was vijf dagen per week aan de bak met oefeningen doen, loopbanden en hometrainers, maar het heeft zijn vruchten afgeworpen.”

Bewegen is voor mensen met Parkinson erg belangrijk, vertelt de zanger, die zondag 79 jaar wordt. Toch bekent hij: “Maar ik kan me er uit mezelf niet altijd toe zetten.”

De kaartverkoop voor het afscheidsoptreden in Ziggo Dome op 10 april ging afgelopen vrijdag van start. Tot De Nijs’ grote vreugde was de show al snel uitverkocht. “Dat er na een paar uur al geen kaart meer te krijgen was, dat is boven ieders verwachting. Zeker de mijne!”

Bron: NU.nl/ANP