Microsoft heeft zijn fysieke deelname aan de Consumer Electronics Show (CES) afgezegd vanwege de omikronvariant van het coronavirus. Het is het zoveelste techbedrijf dat niet aanwezig zal zijn in Las Vegas tijdens de vierdaagse elektronicabeurs.

Eerder kondigden onder meer Amazon, Facebook-moederbedrijf Meta, Google, Intel, Lenovo, T-Mobile en Twitter al aan niet meer te komen. De bedrijven kiezen ervoor om werknemers niet in gevaar te brengen.

De beurs staat nog altijd vanaf 5 januari op de agenda. Aan het evenement zouden meer dan 2.100 bedrijven meedoen. De organisatie stelt ook gratis coronatests beschikbaar.

Dat steeds meer grote bedrijven hun deelname aan de CES afzeggen, maakt de terugkeer van het jaarlijkse evenement onzeker. Belangrijke vakmedia als CNETThe Verge en TechCrunch maakten eerder al bekend dat ze geen verslaggevers zullen sturen.

Wat Nederlandse bedrijven doen, is nog niet duidelijk. Aan de afgelopen online editie deden meer dan negentig Nederlandse bedrijven mee. Daarmee was het de grootste Nederlandse delegatie ooit op de CES.