Google werkt volgens The New York Times aan een opvolger van Google Glass. De slimme bril wordt onderdeel van een groter augmentedrealityproject.

Met een AR-bril worden virtuele elementen, bijvoorbeeld een kaart of een model van een gebouw, toegevoegd aan de werkelijkheid. Het project zou zijn bedacht nadat Google vorig jaar het Canadese bedrijf North heeft overgenomen. Dat bedrijf maakt slimme brillen met augmented reality. Meer details over het apparaat zijn nog niet bekend.

Voorganger Google Glass was een slimme bril waarmee gebruikers notificaties en berichten konden ontvangen en lezen op het glas van de bril. Daarnaast kon met de camera van de bril makkelijk gefotografeerd en gefilmd worden vanuit het perspectief van de drager.

Het project werd nooit een succes. De bril wordt al jaren niet meer verkocht en wordt sinds begin vorig jaar ook niet meer ondersteund. Wel bestaat er nog een speciale versie voor bedrijven: de Google Glass Enterprise.