Feyenoord gaat volgende week niet op trainingskamp in Zuid-Spanje. De Rotterdammers hebben vanwege “meerdere coronabesmettingen” een streep gezet door de trip naar Jerez.

Feyenoord zou maandag naar Spanje vertrekken voor een trainingskamp van zes dagen. In de aanloop naar de reis zijn alle spelers en trainers getest op het coronavirus en daarbij zijn meerdere positieve gevallen ontdekt.

“De spelers en stafleden bij wie corona is geconstateerd, zitten inmiddels in isolatie”, schrijft de nummer drie van de Eredivisie op zijn site. “De club acht het niet verantwoord om met de overige spelers en staf af te reizen naar Zuid-Spanje vanwege het risico op nog meer besmettingen, met mogelijk ook nog eens quarantaineplicht tot gevolg.”

Feyenoord meldt niet hoeveel personen besmet zijn. De club sluit nog niet uit dat het geplande oefenduel met Club Brugge wél doorgaat. De ploeg zou dan volgende week zaterdag speciaal worden ingevlogen voor die wedstrijd in Marbella.

De meeste Eredivisie-clubs zien vanwege de pandemie af van het traditionele trainingskamp in het buitenland tijdens de winterstop. Ajax (Portugal) en PSV (Zuid-Spanje) zoeken wel de zon op.

Feyenoord vervolgt de competitie op zaterdag 15 januari met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Bron: NU.nl