Een rechtbank in de Amerikaanse staat Californië heeft maandag een rechtszaak tegen Nirvana verworpen. De man die als baby op de cover van het album Nevermind stond, wilde de band aanklagen voor kinderporno en seksuele uitbuiting.

De rechtbank heeft Spencer Elden, de man die de zaak aanspande, wel de ruimte gegeven zich te herpakken. Hij heeft tot 13 januari de tijd om de zaak op een andere manier in te steken en opnieuw in te dienen, meldt Spin Magazine.

Elden meende in zijn aanklacht dat zijn beeltenis op de cover hem “permanente en extreme emotionele stress heeft opgeleverd”.

Voormalige bandleden Krist Novoselic en Dave Grohl, die samen met de in 1994 overleden frontman Kurt Cobain Nirvana vormden, hadden eerder al laten weten de zaak niet zo serieus te nemen. “Deze man heeft dertig jaar kunnen profiteren van zijn roem als, zoals hij het zelf noemt, ‘Nirvana-baby’.”

Bij het vijftiende en het twintigste jubileum van het album werkte Elden mee aan een reproductie van de cover. Daarnaast zou hij de cover op zijn borst hebben laten tatoeëren. Elden heeft nog niet toegezegd dat hij zijn rechtszaak opnieuw gaat indienen.