Zangeres S10 heeft in Stockholm naar eigen zeggen weer rust en vertrouwen gevonden bij het maken van muziek. De Nederlandse deelnemer aan het komende Eurovisie Songfestival reisde naar de Zweedse hoofdstad af om aan nieuwe liedjes te werken.

“Ik ben zo blij met het resultaat”, schrijft S10 in haar Instagram Stories over de nieuwe nummers die ze heeft gemaakt. Na twee albums en twee ep’s zat de 21-jarige zangeres naar eigen zeggen “vast in het maken van muziek”, maar in Stockholm kwam het er allemaal uit.

“Alles wat al langer in mijn hoofd zat, is ineens allemaal vertaald naar liedjes. Ik heb zo veel zin om nog veel meer te experimenteren en dit daarna allemaal met jullie te delen. Ik heb sinds ik hier ben weer zo veel rust en vertrouwen gekregen in wat ik doe. Dat is echt een heel fijn gevoel.”

S10 zegt wel dat ze haar optredens enorm mist. Sinds het begin van de coronacrisis kon ze alleen voor een zittend publiek spelen en daar haalt ze minder voldoening uit. “Ik hoop met heel mijn hart dat er dit jaar eindelijk weer iets echt mag op dit gebied.”

“Ik zie om mij heen alle tours al voor de veertigste keer verplaatst worden en ticketverkoop begint ook erg onmogelijk te worden”, vervolgt ze. “Want waarom zou je een ticket kopen en je er op gaan verheugen als je toch wel weet dat het waarschijnlijk verplaatst moet worden? Ik hoop met heel mijn hart dat die magie dit jaar weer kan terugkomen.”

Begin december werd bekend dat S10, de artiestennaam van Stien den Hollander, dit jaar voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival gaat. De zangeres zal in Turijn een Nederlandstalig liedje ten gehore brengen.