Stedin: schade stroomstoring in Spijkenisse loopt in de miljoenen euro’s

De stroomstoring in Spijkenisse die donderdag tot ongeveer 22:30 uur duurde, gaat Stedin miljoenen euro’s kosten. De netbeheerder moet bewoners en bedrijven in Spijkenisse voor minimaal 700 duizend euro compenseren voor de uren dat ze zonder stroom zaten. Daar bovenop komen kosten voor een nieuwe schakelinstallatie in het verdeelstation plus de kosten voor de noodinstallatie en mankracht die tot donderdagavond laat in de weer was.

Bewoners en bedrijven kunnen binnen zes weken een brief van netbeheerder Stedin verwachten waarin staat hoeveel het bedrijf zal uitkeren aan compensatie voor de uren dat ze geen stroom kregen. Gedupeerden hebben recht op compensatie van 35 euro vergoeding over de eerste vier uur stroomuitval. Elke volgende storing van vier uur betaalt Stedin 20 euro per aansluiting.

Container met schakelinstallatie

In de tussentijd werkt Stedin aan een tijdelijke schakelinstallatie in een grote container naast het verdeelstation aan de Aldebaranstraat in Spijkenisse. Maar die is nog niet in bedrijf. Het zal zeker tot het weekeinde duren voordat de schakelinstallatie in de container de taken van de noodaggregaten over kan nemen.

Bron: Rijnmond

No votes yet.
Please wait...