De Apple Watch krijgt voorlopig nog geen grote nieuwe gezondheidsfuncties, schrijft Bloomberg-journalist Mark Gurman in zijn wekelijke nieuwsbrief. Dat kan nog wel een paar jaar duren.

Apple werkt momenteel aan sensoren die de bloedsuikerspiegel kunnen monitoren. Ook krijgt het horloge in de toekomst mogelijk een bloeddrukmeter en een thermometerfunctie. In eerste instantie werd gedacht dat deze functies mogelijk al vanaf dit jaar beschikbaar zouden zijn, maar volgens Bloomberg duurt de ontwikkeling nog een paar jaar.

“De thermometerfunctie stond voor dit jaar op de planning, maar de laatste tijd zijn de gesprekken hierover afgenomen. De ontwikkeling van de bloeddrukmeter duurt nog minstens twee tot drie jaar. Het zou met niet verbazen als glucosemonitoring pas in de tweede helft van het decennium mogelijk wordt”, schrijft de doorgaans goed ingelichte journalist.

Hoewel er geen grote nieuwe gezondheidsfuncties worden verwacht, zou de Apple Watch Series 8 wel meer mogelijkheden krijgen op het gebied van het monitoren van slaap. Zo zou er onder meer gewerkt worden aan een mogelijkheid om slaapapneu te detecteren. Het horloge moet later dit jaar verschijnen.