er ere van het zestigjarig bestaan van The Rolling Stones dit jaar brengt de Britse postdienst Royal Mail een set van twaalf postzegels uit. De zegels tonen een aantal legendarische optredens van de groep.

Op acht postzegels zijn afbeeldingen van Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood en de vorig jaar overleden drummer Charlie Watts te zien tijdens verschillende concerten die ze wereldwijd gegeven hebben. De andere vier zegels zijn bedrukt met twee groepsfoto’s en twee posters van hun tournees.

“Er zijn maar weinig bands in de rockgeschiedenis die zo’n rijke en veelomvattende carrière hebben neergezet als The Rolling Stones. Zij hebben iconische muziek gecreëerd en albums gemaakt die inspiratie geven, en daarbij ook nog eens fantastische liveoptredens neergezet”, aldus een woordvoerder van Royal Mail.

De Stones zijn de vierde band die zijn eigen postzegels krijgt, nadat die eer eerder The Beatles, Pink Floyd en Queen toekwam. Royal Mail heeft de set in samenwerking met de band gemaakt. De zegels zijn te koop vanaf 20 januari.

Bron: NU.nl/ANP